Русия с изпитания на нова балистична ракета

"Сармат" атакува и през Северния, и през Южния полюс
30 окт 2019 17:00, Елка Василева
65
Русия с изпитания на нова балистична ракета
Снимка: архив, Reuters

В началото на 2020 г. Русия ще започне летателно-конструкторски тестове на междуконтиненталната балистична ракета с течно гориво РС-28 "Сармат", пише "Ведомости", като се позовава на източници от министерството на отбраната и отбранителната промишленост.

Първите две ракети ще бъдат изстреляни от силоз на космодрума "Плесецк" към полигона Кура на полуостров Камчатка. Предвидени са най-малко пет пуска.

Още по темата
Според събеседник на "Ведомости", ако ракетният комплекс отговаря на заявените характеристики, ще бъде приет на въоръжение в Русия през 2021 г. Министерството на отбраната не е отговорило на запитване на вестника по този повод.

Ракетата "Сармат" е сред ключовите нови оръжия, анонсирани от Москва и необходими за ядрения паритет със САЩ, отбелязва изданието, цитирано от БТА.

В тазгодишното си послание до парламента президентът Владимир Путин нарече РС-28 твърде страховито оръжие - новата система има фактически неограничен обсег. Тя може да атакува целите си и летейки през Северния, и през Южния полюс, и няма как да й попречат дори перспективните системи за противоракетна отбрана, допълва "Ведомости".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 51Страхотна информация! Имам един въпрос, все пак: освен в Черно море, който е един локален гьол в който никога няма да се появи суперсила да се види дали руснаците могат да направят нещо, предвиждаш ли тези страхотни оръжия да се използват другаде? Имам предвид реални бойни действия, а не воюване на хартия и не воюване срещу паравоенни формирования въоръжени с прашки. Сега чувам, че Путин предложил на африканците да им помага за борбата срещу пирати: там ли ще се доказват?
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиБоби, понеже виждам че редовно тук се възхищаваш на невероятните руски оръжия, и тък като прочетох за Сатана-1 колко и какво можела да носи: та въпроса ми е, ти някога попадал ли си на информация тази Сатана-1 да е била използвана? Имам също така усещането, че малко те лъже паметта за успехите на танковете: моите спомени са, че американските танкове разгониха фамилията на де що имаше танкетки руско качество по време на войната в Персийския залив (и по-късно, разбира се)
48
3
 
1
 
! Отговори
човек преди 4 години
Понеже случайно тук видях един да дава за пример, че руснаците били произвеждали комбайни, се сетих да кажа нещо.Още по времето на комунизма като ученик всяка лятна ваканция бях на село при баба и дядо.Там, в местното ТКЗС гледах много комбайни. И повечето бяха CLAAS - от Германия. Обаче Западна Германия, не ГДР!Имаше и НИВА, но бяха малко.
47
2
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
Добре де! Мисля, че всички вече знаят, че Русия може да изстрелва ракети, както и Северна Корея.Кажете какво друго може Русия?
46
3
 
3
 
! Отговори
Земемер преди 4 години
Рубладжиите правят страхотна реклама на Рушия.Защо не вземат да се преселят там щом е такъв рай? В Сибир има много работа за тях.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джуджи повдига настроението на мужиците, а ще има ли рубли за картошки?
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква стана тя? Нали Путин показвал рисувани филмчета? А то:1. Хиперзвуковата управляема "Кинжал" вече е качена на МиГ-31 и 12 от тях са на бойно дежурство в ЮВО. Нито един вражески кораб няма да оцелее в Черно море.2. Хиперзвуковия "Циркон" вече го качват на кораби и подводници.3. Хиперзвуковият "Авангард" влиза в серийно производство.4. Бойният лазер "Пересвет" вече е в поделенията.5. Сега изпитват и "Сармат".6. Супердвигателят "изделие 30" е на конвейера и ще го монтират на Су-57.
43
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 41 преди 4 години
Нещастнико, Путин е нисичък колкото Саркози и Берлускони и е по-висок от Нарендра Моди. А ако се погледне историята, по-висок е от Александър Македонски, Чингиз хан, Тамерлан, Наполеон, Виторио Емануеле и...Кант.Лошото е, че вече станах по-нисък от Путин! Това е от годинките и сплесканите хрущяли. Но ти ела да ми кажеш, че съм джудже в очите да видиш какво ще ти се случи! Не се притеснявай - днешната лицево-челюстна хирургия и конците от хиалуронова киселина правят чудеса!
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ау, как може да публикуваттакива "недемократични" статии?Насочени срещу пиндостан!
41
2
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 39 преди 4 години
Как живеят питай хилядите, които излязоха от НДК, след като гледаха уникалния модерен балет "Евгений Онегин". Живеят културно! Имат си всичко. Правят всичко. Сашистите се боят яко от тях и, бъди сигурен, няма да ги нападнат! Ето за това руснаците правят ракети и разни други неща. Ушанките са измислени в Америка и са част от зимната униформа на полярните войски на САЩ, Канада, Норвегия, Швеция, Дания, Финландия, на китайската и корейската армии. Но откъде простото момче да знае това?
40
5
 
3
 
! Отговори
Смешници преди 4 години
До ФактПриродата бая си е почивала при сътворението ти.То бива да си ***,ама ти къртиш мивки .
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Булгарските евроатлантици ми приличат на провинциална малолетка в софийска дискотека - *** и кърви, но тя все още си мисли, че това не може да си случи на нея, понеже баткото и е обещал да я пази от лоши хора. И я дръпнал в шубраците пред дискотеката по - далече от лошите хора. И сега дупенцето и кърви.. А тя не вярва... Брутално, но вярно. Не искам да засегна никого. Ако мога да помогна на някой да се осъзнае, ще е много добре.
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ракетата ясна.Що не пишете, че Дания даде "зелено" на Северен поток и до няколко месеца той ще е технически факт.Или ще се сетите като у нас почне да спира тока и съответно нета?
37
5
 
13
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Ако САЩ смятаха,че могат безнаказано да нападнат Русия,досега да са го направили!"Новата" им идея беше да въвлекат Европа в такава война,а самите да останат настрана,но и тая работа се разсъхна,кандидат-самоубийците на Стария континент се броят на пръсти,а Турция директно отказва!Освен Прибалтийците,Полша и Румъния,май няма други мераклии за сигурна умирачка.Британците естествено са ястреби,но кански пищят при всеки полет на ТУ-160 покрай тях,щото знаят какво може да стане.Тъй че...
36
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно живеят като скотове. Де - що известна марка автомобили има заводи там. Имат поне 40 марки битова техника на световни марки, която се произвежда там. Имат заводи за строителна техника, камиони, трактори, комбайни, самолети, минна индустия, химическа индустрия, каквото се сетиш. Ти какво имаш? Дори малкото, което имаш, е собственост на чужди компании... Домати и чесън внасяш... Колко си неук...
35
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха хаааа....само джуджето Путинчо да внимава ракетат да не му се срине на главата.
34
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проверете в нета за БВП на човек за Куба и за България и ги сравнете. В Куба имат по - голям... Толкова сте неуки, че ме е срам от вас. Никога не съм мислил, че може да има толкова неуки българи. Поне такива с достъп до интернет. Никакво чувство за реалност, никаква способност за анализ. Поне малко критично мислене да имахте, можеше и да помогне... Сега германия е с 2 потока, а евроатлантиците се чудят защо Фолксваген прави завода в Турция... И Китай няма да дойде - инвестират само в независими.
33
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ушанките живеят като скотове ама виж ракети си имали. Боже какви са нешастници.
32
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много обичам да се гавря с българските евроатлантици. За жълти стотинки докарват на България такива щети, дето и Булава не може да причини... Спасявайте се. Сърбайте попарата, която си надробихте. Без пари за здраве всичките на стари години ще тънете в мизерия без лекарства и лекари. Всичко с интелект над абсолютната нула се изнася. Българските украинци погребаха България за следващите 200 години. Честито на печелившите.
31
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И 50 минуса да сложите, Дания разреши строителството на Северен Поток 2. Втори газопровод. А на България и обещаха пълна разруха ако го разреши. Това е европейския евроатлантизъм. Това е значението му за нас. А парите и работните места от него щяха да вкарат в бюджета пари за здраве, образование и пенсии. Евроатлантиците не им трябват пенсии - те смятат на ура да превземат русия с нефта и газта и да живеят за сметка на това... Само че, Булавите... После мрънкат, че децата им били мишени...